søndag 18. januar 2009

Nettsted

Når en skal beskrive/kommentere et nettsted, er det ulike ting som en må se og vurdere:
  • Hvem produserer innholdet?
  • Hvem eier nettstedet?
  • Hva er formålet?
  • Hva kjennetegner nettstedet?
  • Hvordan brukes det?
  • Hvem er målgruppen?
Jeg har valgt å kommentere nettstedet YouTube, som er et nettsted (fra 2005) der brukere kan laste opp, dele og vise ulike videoklipp. Disse videoene kan bl.a. inneholde klipp fra filmer, TV-programmer/-serier, musikkvideoer og private videoer.

Innholdet på YouTube blir produsert av brukerne. De legger frivillig inn videoklipp som de ønsker å dele med andre. Det er det amerikanse dataselskapet Google som eier YouTube, men tidligere ble det eid av tre amerikanere, som tidligere arbeidet i den amerikanske nettbanken "PayPal". Google kjøpte nemlig YouTube for 11 milliarder kroner.

Formålet med dette nettstedet er å gi underholdning til folket, men også å gi informasjon om ting som skjer i verden (nyheter), både når det gjelder politikk og andre saker.

Det som kjennetegner YouTube, i følge meg, er at nettstedet er ryddig, enkelt og ordentlig. Nettsiden har en såkalt fast meny øverst der brukerne kan klikke seg inne på ønskede elementer. Det finnes også en søkelinje som kan brukes til å søke på ulike videoer. Videoklippene som ligger fremme på siden oppdateres hele tiden slik at nye klipp byttes ut med gamle. YouTube et et nettsted med lite reklame, noe som gjør at siden er oversiktlig og lite distraherende.

Nettstedets målgruppe er alle, både store og små, men selvfølgelig må brukerne ha litt datakunnskaper får å kunne bruke nettstedet.

Kilde: http://no.wikipedia.org/wiki/YouTube

Ingen kommentarer: