torsdag 7. mai 2009

Nina Kari Monsen

Nina Kari Monsen (bilde) er en norsk forfatter og filosof. I dette året (2009) fikk hun Fritt Ord-prisen. Denne prisen ble gitt til Monsen fordi hun har fremstått som en fritttalende kvinne. Monsen er en kvinne med sterke meninger og hun er ikke redd for å si det hun mener. Det at Monsen fikk denne prisen har skapt sterke reaksjoner, og en debatt har oppstått i media. Dagfinn Nordbø er en av de personene som reagerte sterkt på prisutdelingen. Nordbø mener Monsen er en svak og trakasserende kvinne som henger lesbiske og homofile ut i et dårlig lys.

På nettsiden "Nordisk nettverk for ekteskapet" kan vi finne en tekst av Nina Kari Monsen, kalt Det konstruerte barnet. Her kritiserer Monsen regjeringen for å komme med en ny ekteskapslov som bl.a. tillater assistert befruktning for homofile. Hun mener det er galt at homofile skal kunne"lage" barna slik de selv vil, både når det gjelder utseende og egenskaper. I teksten kommer hun med disse kommentarene: "For seksti - sytti år siden levde en patriarkalsk tyrann med et tradisjonelt kvinnesyn. Han ville konstruere den ariske rase på nytt, alle skulle ha blå øyne, hvit hud, lyst hår, en vakker kropp og korrekt hodeform, samt høy intelligens. Rasehygiene var allment tankegods i hele Europa. Nå kan det se ut som om den siden som vi trodde tapte krigen, allikevel vant. Det tok bare litt lenger tid og skjer på en litt annen måte enn de ønsket det. Vi forstår nå hvorfor regjeringen har det travelt og ikke vil begrunne sin likestillingsfanatisme." Det Monsen sier i teksten ovenfor viser at hun sammenligner de konstruerte barne med Hitler sin tankegang om å skape en ren menneskerase. Mange vil nok mene at dette er å overdrive, mens andre er enige.

Monsen taler på en sterk måte. Hun sier akkurat hva hun mener og hun bryr seg lite om hva homofile og lesbiske føler og mener når hun snakker. Rapp i kjeften og sterke meninger har gjort at Monsen har fått Fritt Ord-prisen. Til tross for hennes trakassering, fortjener hun denne prisen. Det er faktisk ikke alle som tørr å si hva de mener om ting.

1 kommentar:

Angelika sa...

Jeg kan ikke takke Dr. EKPEN TEMPEL nok for at jeg hjalp meg med å gjenopprette glede og trygghet i ekteskapet mitt etter mange problemer som nesten fører til skilsmisse, takk Gud for at jeg mente Dr. EKPEN TEMPEL til rett tid. I dag kan jeg si til deg at Dr EKPEN TEMPEL er løsningen på det problemet i ditt ekteskap og forhold. Kontakt ham på (ekpentemple@gmail.com)